Hackerskolan

Inom hacking brukar man tala om vita och svarta hattar. Vita hattar är de hackare som hackar systemen för att göra dem bättre.

Hackerskolan är min youtube-kanal där jag gör barn-TV om IT-säkerhet i lekfullt format.

Först ut av mina projekt är Hackerskolan. De första tio avsnitten gjorde jag i samarbete med Bredband2 och produktionsbolaget Streetlight motion.

Idén till Hackerskolan började med en lust att utbilda mer i IT-säkerhet. Om vi inte vet hur tekniken fungerar, kan vi inte förutse faror och det är även svårt att veta vad som verkligen är farligt, och vad som bara är någon som vill skrämmas. Det sprids ständigt nya rykten och läskiga historier om vad som kan hända i spel och på plattformar där barnen hänger. Eftersom många föräldrar saknar kunskap och insikt i hur tekniken fungerar kan de inte hjälpa barnen att skilja mellan vad som är sanning och lögn. När favorityoutubern säger att det går att bli hackad i ett visst spel, så är det sant, punkt slut. Vi behöver bli bättre på att genomskåda skrämselbluffar, både vuxna och barn.

Eftersom det är svårt att få vuxna att intressera sig för att lära nytt, sätter jag mitt hopp till barnen. Genom att göra roliga och spännande program hoppas jag kunna nå ut till den uppväxande generationen och se till att de får med sig lite handfast kunskap.